טיפים על קצה המזלג...


הטיפול בשיטת ורדי מאפשר הפנמה של עקרונות תוך כדי תנועה ומשחק חווייתי שהופך את התהליך למהנה עבור הילד שעובר אותו. הנה כמה דוגמאות לתרגילים שכדאי ומומלץ לעשות אפילו לבד בבית:
מודעות גוף: עשו לכם מנהג ובכל פעם שאתם נוגעים באיבר כלשהו של ילדיכם קיראו בשמו של האיבר. כך למשל: "אני נוגע לך בגב, בראש "וכו'. לא לשכוח את כל האיזורים הקטנים יותר כמו בית השחי, עורף ,קרסול ועוד.
טונוס שרירים: צאו לגני המשחקים, תנו לילדיכם לטפס על הסולמות, לעלות ולרדת מדרגות, לעלות ולקפוץ מדברים (נמוכים, כמובן). חשוב להבין שמשחקים שכאלה יחזקו להם את חגורת הכתפיים, הרגליים ואת שרירי הליבה של הגוף.
מערכת וַסְטִיבּוּלַרִית (שיווי משקל) : בימים שלא מתחשק בהם לצאת החוצה, צרו מסלול מכשולים בבית מכריות בגבהים שונים. אלו יהוו קרקע בלתי יציבה שתגרה את מערכת שיווי המשקל ובמקביל יחזקו את גופו של הילד ואת שרירי הליבה שלו.
מערכת ההצלבה: כשאתם מגישים משהו לילדכם, אל תאפשרו לו לקחת את מה שהוגש לו ביד הקרובה יותר אלא החזיקו אותה ודאגו שדווקא היד הרחוקה היא זו שתתרומם ותחצה את קו האמצע של הגוף. לדוגמא, אם אתם מגישים לילדכם עוגיה מהכיוון השמאלי של גופו, אל תתנו לו לקחת את העוגיה ביד שמאל אלא בקשו ממנו להחליף יד ולקחת את העוגיה ביד ימין.
תפיסה מרחבית: כבר בגילאים הקטנים ודאו שילדיכם יודעים מה זה קדימה, אחורה,למעלה, למטה ולצדדים.
גרפו-מוטוריקה עדינה: תנו לילדיכם לשחק בבצק משחק או אפו ביחד עוגיות. בדרך זו הילד מתנסה בסוגי מגע שונים ומחזק את אצבעות ידיו.
שליפת אינפורמציה: התמסרו בכדור עם הילד ובכל פעם בה הכדור מגיע למישהו הוא צריך להגיד שם של איבר שעליו צריך להניח התופס את הכדור. לדוגמא: "שים על הראש, על היד, על הרגל "וכו'. המטרה היא שהמשחק יתנהל במהירות ומי שמקבל את הכדור צריך להגיד במהירות שם של איבר ואז למסור מיד את הכדור. בגילאים גדולים יותר, ניתן להכניס גם כיווני ימין ושמאל, כלומר: "שים את הכדור על הרגל השמאלית". משחק זה משתף גם את מערכת מודעות הגוף ואת מערכת התפיסה המרחבית.
רצפים: תנו לילדיכם מספר משימות אותן הוא צריך לזכור ולבצע. התחילו משתי משימות ובהדרגה עלו. לדוגמא: "תביא לי את הכרית מהסלון ואז תקפוץ גבוה 4 פעמים".
הפרדות ופיצול קשב: שחקו משחק, פזרו כריות בחדר וקחו רעשן. בקשו מילדיכם ללכת בחדר מבלי לגעת בכריות ולפי הקצב של הרעשן (קצב מהיר- הליכה מהירה ולהיפך). אחרי מספר דקות של משחק בקשו מילדכם ללכת בקצב שונה מזה של הרעשן, כלומר: קצב מהיר- הליכה איטית ולהיפך וכל זאת כשהוא עדיין לא דורך על הכריות. בשלב זה, אם מתאפשר שאלו גם שאלות פשוטות כמו :"מה אכלת לצהריים?". שימו לב: בקשו מהילד שלא להפסיק את הפעילות בזמן שהוא עונה.
מערכת סנסומוטורית: נדמה לכם שילדכם רגיש לכל מגע? קחו ספוג קשה וסבנו אותו בעזרתו בזמן המקלחת.
קשר עין: הילד מתקשה ליצור קשר עין? שחקו משחק בו תסתכלו אחד לשני בעיניים ונסו לספור עד עשר ביחד.
חיזוק עמוד שידרה: העבירו שתי אצבעות משני צידי עמוד השידרה של ילדיכם (הקפידו שלא ללחוץ על עמוד השידרה עצמו). עשו זאת מעצם הזנב ועד בסיס הגולגולת ובחזרה כדי לחזק את תחושת קו האמצע בגוף.
זוהי רק הצצה קלה לשיטת הטיפול. רוצים לשמוע עוד? לחצו כאן

